male price o velikom svijetu

utorak, 10.07.2007.

Dan II: Rossijeva koliba - Ogradjenica

Noc je protekla uglavnom u privikavanju na tvrde lezajeve rolleyes. Budimo se u prekrasno jutro i A. i ja se penjemo na Pasaricev kuk, ispod kojega se nalazi Rossijeva koliba. Uspon je relativno lagan a pogled odozgo je fantastican zujo Na vrhu je i zahrdjana kutija s upisnom knjigom, ali nema pecata.

Rossijeva koliba ispod Pasaricevog kuka

Uz tako krasno vrijeme, doruckujemo ispred kolibe i polako se spremamo prema Alanu. Vode je bilo u sterni ali je nismo pili. Zao mi je sto nisam slikala wc jer je on sad zatrpan kamenjem i vrecama sa smecem. Steta, jer je bio jedan od wc-a sa ljepsim pogledom smijeh Pejsazi oko nas su pravi praznik za oci. Penjemo se i na vrh Crikvenu koji nam je usput, a zahtjeva max 10ak minuta za uspon.
Ovo je suma kod skretanja za Veliki Lubenovac Fascinantna mi je ta dinamika pejsaza, svako malo gledamo ili livade, ili more, ili smo u sumi ... ma divota cerek
Nakon Alana pocinju nam se otvarati pravi vidici na more. Vidimo ispod pocetak otoka Paga. Svi znate da je Pag poprilicno dug otok, a nas put zavrsava iznad Maslenickog mosta nut.
Putem susrecemo jednog poskoka. Prvog. A bit ce ih jos u sljedecim danima smokin
Iako je prvobitna zamisao bila da idemo do Kugine kuce, na karti vidimo da imamo jos jaaaako puno hoda do tamo, te da nam je bolje prespavati u sklonistu Ogradjenica. O tom sklonistu nismo prethodno znali ama bas nista, ali se hrabro upucujemo prema njemu.
Putem uzivamo u jos jednom zalasku sunca

Oko 21 sat stizemo do raskrsca gdje se pocinjemo uspinjati prema sklonistu. Sve je odlicno markirano pa za 20 - 25 min i stizemo do njega. Vode imamo taman za skuhati veceru, pice i najnuzniju jutarnju higijenu. No, na raskrizju gdje smo mi skrenuli za skloniste, stoji i putokaz za vodu (u nastavku po Premuzicki).
Vise o vodi, samom sklonistu i prehrani koju smo imali, u slijedecem postu mah

- 12:30 - Komentari (5) - Isprintaj - #